Kill a commie for Christ
Myten om de kristne verdiene
24.09.2011

Det er ofte ett spørsmål, eller snarere mer et utsagn, som går igjen når vi i NKP og Ungkommunistene er ute på stand, og stand har det blitt mye av i denne valgkampen. Hva vil partiet gjøre med innvandringen i Norge, som noen mener ødelegger det kristne verdigrunnlaget som landet er bygget på, og den norske kulturen?La oss ta de kristne verdiene først. Da er det naturlig å stille et oppfølgingsspørsmål: hvilke kristne verdier? Det det som regel koker ned til er ytringsfrihet, likestilling for kvinner og menn, et liberalt familiesyn og toleranse for homofile. Alle ting som kristendommen har vært, og er, imot.


Ytringsfriheten som vi kjenner den i dag har sitt opphav i renessansen og opplysningstiden. Det var en tid som var preget av gjenopplivingen av antikkens idealer om naturvitenskap og filosofi, i sterk kontrast til de kristne dogmene som var gjeldende i samfunnet. De som har fulgt litt med i historietimene vil ha fått med seg at blant annet Copernicus' verker ble forbudt kirken fordi de fremmet et verdensbilde der Jorden ikke var i sentrum. Den kjente vitenskapsmannen Galileo måtte be om unnskyldning for sin forskning fordi den brøt med den kristne tro. Den siste som ble dømt for blasfemi i Norge var Arnfred Olsen, i 1912. I USA hadde man under kan kalde krigen kampanjen «Kill a commie for Christ», så den kristne ytringsfriheten gjelder altså sålenge man ikke er kommunist.


Så var det likestilling for kvinner og menn. I den katolske kirken er det ikke tillat med kvinnelige prester. Det er det imidlertid i Den norske kirke, men til gjengjeld er det kun 59 % av medlemmene som er enig i påstanden «jeg vet at Gud finnes, og det er jeg ikke i tvil om». Med andre ord er det 41 % av medlemmene som ikke er sikre på at Gud finnes. På den mer ekstreme siden i likestillingsspørsmålet er det flere leger i USA som har blitt drept fordi de har gjennomført aborter.


Når det gjelder rettighetene til lesbiske og homofile, kan vi hente svarene våre fra KrFs partiprogram. Bør lesbiske og homofile ha rett til å adoptere? Ifølge KrF er svaret nei. Bør lesbiske og homofile ha rett til å inngå ekteskap? Ifølge KrF er svaret igjen nei. Ser vi til det kristne USA; så har kristne grupper i flere delstater hvor homofile ekteskap har vært på dagsorden, tatt til gatene for å demonstrere mot lovforslag som vil sikre homofile samme rettigheter som heterofile.


Så var det den norske kulturen. Er innvandringen i ferd med å ødelegge den? Vel, hva er det vi ser på TV? Er flertallet av programmene norske, eller kommer de kanskje fra USA? Hvilken mat spiser vi? Bortsett fra julaften og 17. mai er det alt annet enn fenalår og lefser som står på bordet, men snarere hamburgere, pizza og annen ferdigmat. Til fest er det gjerne det franske og det middelhavske kjøkkenet som blir vinnerne.


Hva må så bli konklusjonen? Ifølge Nettavisen 17.2.2006 er det kun 29 % av nordmenn som tror på Gud. Det blir da noe underlig å si at det norske samfunnet er basert på kristne verdier. Som vi nå har sett er det snarere fraværet av kristendommen som har latt oss bygge et åpent og tolerant samfunn. Det er altså et sekulært (ikke-religiøst) verdisyn som ligger til grunn. Hva er det som har skjedd de siste hundre årene, siden forrige gang noen ble dømt for blasfemi her i landet? Jo, folk har fått tilgang til bedre og lengre utdanning.


Hva kan vi da gjøre for å beholde de norske verdiene? Jo, det er først og fremst å sørge for at de som kjemper for et kristent verdisyn holdes langt unna maktens korridorer, slik at vi unngår flere blasfemirettsaker. Kommunistenes svar må være at all religiøs konservatisme og ekstremisme er like dumt, enten det kommer fra kristne, jøder eller muslimer.


Del


Opphavsrett tilhører UngKom © 2006-2015
Ungkommunistene i Norge, Helgesensgate 21, 0553 Oslo
Postadresse: Postboks 9288 Grønland, 0134 Oslo
Organisasjonsnr: 989 695 738
Telefon: 22 71 60 44 / 900 86 204
E-post: kontakt@ungkommunist.no
Kontonr: 9015 16 18862