Bombeangrep i Syria (Bilde: SANA)
Storbritannias militærbaser på Kypros: en fare for fred og stabilitet i regionen
30.08.2012

UngKom har mottatt følgende viktige uttalelse fra ungkommunistene på Kypros, EDON:

Vi er ikke overrasket over de siste avsløringene om den skitne rollen som britiske militærbaser spiller i Syria-konflikten. Basene ble i sin tid opprettet for å støtte imperialistenes politikk og mål. Likevel, når det nå blir avslørt hvilken rolle basene har spilt  i Syria-konflikten, så vekker det kyprioternes sinne på ny.EDON fordømmer den imperialistiske intervensjonen i Midt-Østen. NATO og dets allierte undergraver freden i regionen ved å fyre opp under konflikter og ved å gi våpen og etterretningsinformasjon til opprørerne - noe som ikke fører til annet en et blodbad.

Imperialistenes mål er å sikre seg kontrollen over Syria. Til tross for deres hykleriske "bekymringer" over tusener av døde sivile, så hindrer den militære og økonomiske støtten til opprørerne at konflikten kan få en fredelig løsning. NATO og dets allierte sin støtte til land som Saudi-Arabia, Qatar og Kuwait viser at det påståtte ønske om "demokrati" i Syria ikke er annet en hykleri.


Det internasjonale samfunnet bør støtte fredsprosessen i Syria og slutte å fyre opp under den militære konflikten. EDON fordømmer ethvert forsøk på å øke volden i Syria, både fra eksterne og interne aktører. Det er kun det syriske folket som kan velge sin egen framtid med demokratiske endringer, gjennom et veikart for fred og en permanent våpenhvile.


De britiske militærbasene på Kypros er en vulgær levning fra kolonitiden, og et sår for Kypros. Basene er en trussel mot fred og sikkerhet i regionen og påfører lidelser på både kyprioter og befolkningen i naboland.


Vi merker oss den destabiliserende rollen som Tyrkia har spilt så langt i regionen, spesielt med tanke på Syria, og påpeker at Tyrkia som medlem av NATO ikke gjør annet enn å tjene imperialistenes interesser.


EDONs mål er å gjenforene Kypros slik at både greske og tyrkiske kyprioter sammen kan fjerne NATO-basene fra øyen. Vi skal kjempe sammen for et fritt, føderalt, uavhengig og demilitarisert Kypros, uten okkupasjonsstyrker og piggtårdgjerder.
EDONs sentralkomité, 22. august 2012


Del


Opphavsrett tilhører UngKom © 2006-2015
Ungkommunistene i Norge, Helgesensgate 21, 0553 Oslo
Postadresse: Postboks 9288 Grønland, 0134 Oslo
Organisasjonsnr: 989 695 738
Telefon: 22 71 60 44 / 900 86 204
E-post: kontakt@ungkommunist.no
Kontonr: 9015 16 18862