Ungkommunistene i Norge


TV2 sprer dårlig fabrikert propaganda!

Tirsdag 24. februar sendte tv2 en anti-cubansk film om de såkalte "cuba-kvinner i hvitt". Det norske folk har en rett til en alternativ fremstilling av denne saken. Kvinnene i hvitt som kjemper for friheten til leiesoldater som er bevist skyldig i å konspirere mot den cubanske stat og det cubanske folk, støttet og organisert av USA. Nedenfor følger utdrag fra en artikkel av Salim Lamrani, en fransk forfatter, professor og journalist der han intervjuer presidenten av foreningen for Plaza de Mayo-mødrene, de historiske kvinner i hvitt, Hebe de Bonafini. Temaet er de de såkalte kvinnene i hvitt:

Den amerikanske regjerings fabrikasjon, "kvinnene i hvitt" (Damas de Blanco), får terroristpenger fra noen av de verste menneskene i Miami - Santiago Alvarez, den rike onkelen til Luis Posada Carriles, som sprengte et cubansk passasjerfly i 1976 og drepte 73 sivile.

Alvarez, som du husker, plukket opp den aldrende terroristen Posada Carriles fra Mexico og tok han til trygghet i USA, ombord i båten sin, Santrina - et lovbrudd, men ett som hittil ikke har blitt etterforsket siden påtalemyndighetene har hatt mer enn nok med hans uvanlige våpensamling: "maskingevær, rifler, C4-eksplosiver, dynamitt, detonatorer, en granatkaster og ammunisjon," i følge the Miami Herald.

"Kvinnene i hvitt" er de cubanske konene til de såkalte dissidentene som går med hvite klær og sjal og dermed, på den mest kyniske måten, stjeler minnet om de argentinske mødrene av Plaza de Mayo, som masjerte for å kreve sine barn returnert, barna deres var kidnappet av det USA-støttede militærdiktaturet der.

Geniene som kom opp med ideen om "kvinnene i hvitt" har regnet med en kort hukommelse hos folk flest og hos pressen, men Hebe de Bonafini, en av Plaza de Mayo-mødrene var klar i sine ord angående den fornærmelsen cuba-kvinnene i hvitt representerte i et intervju med Salim Lamrani.

Lamrani: De cubanske myndighetene arresterte og dømte de forskjellige menneskene til fengelsstraffer, mennesker som internasjonal presse kaller "dissidenter" fordi de har jobbet for den økonomiske boikotten mot Cuba og for å ha mottatt penger fra USA til dette formål. Den franske pressen har ofte henvist til de såkalte "kvinner i hvitt", familien til disse dissidentene, som masjerer i Havanna for å kreve frigjøringen av sin familie. Media har referert til disse som "De cubanske mødrene av PLaza de Mayo." Hva mener Hebe de Bonafini, president av foreningen for Plaza de Mayo-mødrene om dette?

De Bonafini: Først, la meg si at Plaza de Mayo ligger i Argentina og ingen andre steder. Våre hvite sjal symboliserer liv, mens de kvinnene du snakker om representerer død. Det er den viktigste forskjellen som media burde få med seg. Vi kommer ikke til å akseptere at disse sammenlignes med oss, eller at våre symboler brukes til å håne oss. Vi er totalt uenige med disse kvinnene.

Men krever frigjøringen av sine familiemedlemmer.
Virker ikke det legitimt?

Disse kvinnene forsvarer USAs terrorisme. De forsvarer verdens fremste terroriststat, staten med mest blod på sine hender, de som slipper flest bomber, som invaderer flest land, som har de hardeste økonomiske sanksjonene mot andre. Vi snakker om landet som er ansvarlig for Hiroshima og Nagasaki.

Disse kvinnene skjønner ikke at kampen til Plaza de Mayo-mødrene symboliserer vår kjærlighet til våre bortførte barn, drept av tyranner innsatt av USA. Vår kamp representerer revolusjonen som våre sønner og døtre ønsket å skape. Disse kvinnenes kamp er annerledes, siden de forsvarer USAs undertrykking og drap.

Ifølge deg, akkurat hva er interessene som "de cubanske dissidentene" kjemper for?

USAs interesser såklart. Man må være blind eller uærlig for å ikke se det. Alt man trenger å gjøre er å lese rapportene til USAs utenriksdepartement, hvor det står at et 50 millioner dollars budsjett er øremerket for å fabrikere en opposisjon i Cuba. Denne informasjonen er tilgjengelig for offentligheten. Dissidentene, som de kalles, møter med Mr James Cason (den tidligere USA-representanten i Havanna) og utfører hans ordre. Disse dissidentene har åpent støttet videreføringen av boikotten som skader det cubanske folk. Hvem, bortsett fra USA, støtter disse økonomiske sanksjonene? Fortell meg det!