Den revolusjonære fagbevegelsen PAME i Hellas (Bilde: PAME)
Foredrag og debatt med PAME på Globaliseringskonferansen
27.10.2012

- Hva kreves av en revolusjonær fagbevegelse under kapitalismens krise?
- Hvordan arbeider kommunistene i Hellas?


Giota Tavoulari, fra den greske revolusjonære fagforeningen PAME, inviterer til foredrag og debatt sammen med NKP og Ungkommunistene i Norge på

Globaliseringskonferansen


fredag 2. november kl 12:30 -14:00

Påmelding til Globalseringskonferansen:


www.globalisering.noGrekernes kamp

Giota Tavoulari fra den greske revolusjonære fagforeningen PAME kaster lys over de greske kommunistenes kamp. En kamp som ikke bare er mot EU, Pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken, men også mot de greske kapitalistene, som benytter krisen som et påskudd for å kutte lønninger, arbeidsplasser og rettigheter som har blitt opparbeidet gjennom flere tiår.


Hellas' koalisjonsregjering bestående av Nytt Demokrati, PASOK og Demokratisk Venstre – sosialdemokrater og høyrepartier – har allerede gjennomført dramatiske kutt i pensjoner, offentlige lønninger og helsevesen. Flere sykehus og apoteker er tomme for viktige medisiner, mens arbeidsledigheten blant ungdom nå er på over 50 %. Blant de nye kuttforslagene til regjeringen er en plan om å redusere minstelønnen for ungdom til under 580 euro i måneden, som er fattigdomsgrensen i Hellas.


Samtidig er det en økende polarisering i det greske samfunnet. «Gyllent daggry», som best kan beskrives som Hellas' nazi-parti, er stadig mer populært på meningsmålinger. Det er allerede kommet rapporter om økt vold og nazi-sympatier blant det greske politiet. Det greske folkets kamp er en kamp mot EU, Pengefondet, Den europeiske sentralbanken og den greske regjeringen, som representerer kapitalens interesser.


Påmelding til Globaliseringskonferansen gjøres på www.globalisering.no


Møtet er et samarbeid mellom PAME og NKP/Ungkommunistene i Norge.


For mer informasjon, gå inn på

www.nkp.no / www.ungkommunist.no

eller send en mail til kontakt@ungkommunist.noLast ned løpeseddel


Del


Opphavsrett tilhører UngKom © 2006-2015
Ungkommunistene i Norge, Helgesensgate 21, 0553 Oslo
Postadresse: Postboks 9288 Grønland, 0134 Oslo
Organisasjonsnr: 989 695 738
Telefon: 22 71 60 44 / 900 86 204
E-post: kontakt@ungkommunist.no
Kontonr: 9015 16 18862