Nelson Mandela (Bilde: South Africa The Good News / www.sagoodnews.co.za)
Nelson Mandela
10.12.2013

Vi uttrykker våre dypeste kondolanser til alle progressive og antiimperialistiske krefter – til ungdom og resten av folket i Sør-Afrika – for tapet av Sør-Afrikas store leder, Nelson Mandela.Nelson Mandela klarte å nå ut over Sør-Afrikas grenser og det afrikanske kontinentet, og ble en figur med internasjonal repsekt, anerkjent for sin vedvarende kamp og motstand mot det imperialistiske maskineriet. Han forsvarte revolusjonen for et fritt Sør-Afrika, for demokrati og sosial rettferdighet.

Mens hans skikkelse ledet det sør-afrikanske folket klarte frigjøringsbevegelsen å motarbeide, og til slutt styrte, Apartheid-regimet og dets rasistiske styre. Det er verdt å merke seg at han stod på USAs terrorliste fram til 2008, til tross for at verden anerkjente og beundret hans kamp for et fritt Sør-Afrika.

Ungdom verden over anerkjenner i dag kampen hans! Hans eksempel med en livslang kamp, fra et ungt medlem i ANCs ungdomsbevegelse til væpnet kamp og fengslingen fram til hans frigjørelse, viser at vi kan vinne kampen med bestemthet og pågangsmot. 

I 2010 arrangerte Verdens Demokratiske Ungdomsforbund (WFDY) den 17. festivalen for ungdom og studenter i Sør-Afrika, hvor Nelson Mandela ble hedret for sin livslange kamp.

Vi uttrykker nok en gang vår solidaritet med det heroiske folket i Sør-Afrika, og WFDYs medlemsorganisasjoner, ANCs ungdomsbevegelse og Ungkommunistene i Sør-Afrika.Felles uttalelse fra Ungkommunistene i Norge og resten av Verdens Demokratiske Ungdomsforbund (WFDY), som organiserer ungdomsorganisasjoner i hele verden. Les mer om WFDY på www.wfdy.org.

Les også: Sør-Afrikas kommunistpartis hyllest til sin trofaste kamerat

(Bilde: South Africa The Good News / www.sagoodnews.co.za)


Del


Opphavsrett tilhører UngKom © 2006-2015
Ungkommunistene i Norge, Helgesensgate 21, 0553 Oslo
Postadresse: Postboks 9288 Grønland, 0134 Oslo
Organisasjonsnr: 989 695 738
Telefon: 22 71 60 44 / 900 86 204
E-post: kontakt@ungkommunist.no
Kontonr: 9015 16 18862